#WijzijnMSR
March & Showband Rheden | Dweilorkest 94½

Ons instructieteam

Jos Jansen

Jos Jansen

Positie Algeheel muzikaal leider; dirigent MSR

Over Jos Jansen is internationaal bekend als bastrombonist. Hij begon met zijn conservatoriumstudie toen hij 21 was. In 1989 studeerde hij af als docerend musicus (Zwolle) en in 1991 als uitvoerend musicus (Hilversum). Al tijdens zijn studie werd hij aangenomen als bastrombonist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine, waar hij medio 2014 afzwaaide. Als solist trad hij op in diverse landen in Europa, Zuid-Amerika en in de Verenigde Staten. De soloshows van Jos bevatten komische elementen, maar laten vooral een virtuoze trombonist zien, die zowel het klassieke repertoire als lichte muziek op zeer muzikale wijze vertolkt. Jos bracht diverse CD’s uit. Na Blue Topaz (1993), Spot on the Basstrombone (2000) en Just for Fun (2003) verscheen in 2017 de CD Singing Bass Trombone. Een CD met mooie liedjes, waar Jos zijn bastrombone laat zingen, begeleid door mensen die hem dierbaar zijn. Als solist op bastrombone geeft Jos Jansen workshops en clinics over de hele wereld en is hij veel te gast bij muziekverenigingen. Samen met Cor Knegjens maakte hij het theaterprogramma Jos & Co®️, waar muziek en humor dicht bij elkaar staan. Sinds 2017 toert Jos langs de theaters van Nederland als speciale gast in het theaterprogramma Brel & Brass. Voor de pauze speelt een (amateur)orkest een eigen programma en erna vertolken Micheline Van Hautem en Jos Jansen met het orkest de mooiste, maar niet per se de bekendste liedjes van de Belgische chansonnier. Jos speelt exclusief op Willson Trombones.

Marc Gouswaart

Marc Gouswaart

Positie Slagwerkinstructeur; docent leerlingen;

Over Marc Gouswaart is tamboer-maître bij het Orkest Koninklijke Marechaussee. Sinds 1988 actief binnen de militaire muziek, begonnen als dienstplichtig muzikant bij de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht en later muziekbibliothecaris en muziekuitgever bij hetzelfde orkest. Na de dienstplichtperiode veelvuldig actief geweest voor de Inspecteur Militaire Muziek Krijgsmacht en de Nijmeegse vierdaagse voor het up-to-date houden van volksliederen en andere bladmuziek voor de grote landelijke evenementen. Als vrijwillig muzikant de gelederen van (toen) het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee mogen versterken (1993) en inmiddels meer dan 10 jaar als tamboer-maître aan dit orkest verbonden. Naast deze militaire functies actief bij de organisatie van meerdere grote muziekevenementen én als slagwerkdocent, choreograaf en exercitie-instructeur werkzaam voor meerdere orkesten. Initiator van het project Maak Muziek, de voorloper van “Meer Muziek in de Klas”, het digitaliseren van de lesomgeving voor de muziekexamens. Voor de Muziekbond Gelderland Flevoland docent van de landelijke Tamboer-maître-opleiding en onder meer jurylid voor de nationale jeugdmanifestatie van de Nationale Taptoe te Rotterdam.

Sander Bergman

Sander Bergman

Positie Marsinstructeur

Over

Pascal Melse

Pascal Melse

Positie tambour-maître

Over Pascal kent een breed muzikaal verleden en is als muzikant actief geweest in de hafa, drumband/drumfanfare, mallet/percussion, bigband/amusementsorkest, dweilorkest en mars- en show. Daarnaast is hij sinds 2004 actief als bestuurder en organisator van onder andere het evenement Airborne Taptoe Oosterbeek. Jarenlang droeg hij bij aan de website Korpsmuziek,nl. in de vorm van live-verslaglegging en fotografie tijdens KNFM concoursen en het WMC. Sinds 2009 is hij verbonden aan March & Showband Rheden, maakt als tambour-maître deel uit van het instructieteam en beleefde met de vereniging deelnames aan concoursen, taptoes en parades in binnen- en buitenland.


 
 
 
E-mailen
Instagram